Руската ваксина `Спутник` V е доказала 92% ефективност в третия етап на

...
Руската ваксина `Спутник` V е доказала 92% ефективност в третия етап на
Коментари Харесай

Руската ваксина `Спутник` V била с 92% ефективност срещу COVID-19 |

Руската ваксина `Спутник` V е потвърдила 92% успеваемост в третия стадий на своето тестване. Това сочат данните от разбора на Руския фонд за директни вложения (RDIF), съобщи Ройтерс. 

Във хода на изследването са изследвани 16 хиляди доброволци, на които са били сложени двете нужни дози на имунизацията против ковид. От тях единствено 20 са се заразили. 

Ефективност над 90% на „ Спутник V ” демонстрират и данните от проучването на други 10 000 имунизирани отвън клиничните изпитвания.

" На база тези данни ние демонстрираме, че имаме една много ефикасна ваксина ", заяви ръководителят на RDIF Кирил Димитриев. 

Руския фонд за директни вложения съобщи, че тестването на имунизацията ще продължи още шест месеца, като навреме ще бъдат оповестени и резултатите от него.

Третата фаза на изследването, създадено от института " Гамалея ", се организира в 29 клиники в Москва и включва 40 хиляди доброволци. Русия записва имунизацията си за социална приложимост още през август, преди да бъде утвърдена за всеобщо тестване.

По-рано тази седмица Pfizer и BioNTech разгласиха също данни, че тяхната ваксина против ковид е посочила 90% успеваемост.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР